A password will be e-mailed to you.

Filli Boya reklamında yer alan ”Kendi Halimde” şarkısıyla gündeme gelen 29 Mart Akşamı yeni albümü Ben Sizden Kaçtım ile Babylon Bomonti’de sahne alacak Can Kazaz, Aydınlık gazetesine neye bağımsız müzik diyeceğimiz konusunda önemli ve iddialı açıklamalarda bulundu:

“En büyük plak şirketleriyle çalışanları bağımsız müzisyen olarak paylaşmak büyük haksızlık”

Bir müziğin bağımsız olduğunu iddia edebilmek için o işi ortaya koyanların, üretim ve paylaşım süreçlerinde karar verici olması gerekir. Aranacak en temel kriter bu olmalı; ancak en büyük plak şirketleriyle anlaşan isimleri hala bağımsız müzisyen olarak paylaşmak, hem gerçekten bağımsız olanlara büyük haksızlık hem de kavramın içini boşaltan bir söylem.

Bu söylem bulanıklığının en büyük faydası günü kurtaran müzik tüccarlarına oluyor diye düşünüyorum.

“Bu ortamda iyi müzik yapmayı ve ilkeli olmayı tercih ediyorum”

Türkiye’de geleceğin müziğini ve piyasasını alternatif müzik yapan bu genç müzisyenler ve onların kararları belirleyecek. Bunu oldukça geç farkeden şirketler, bu pastadan kendilerine pay kapma girişimlerinde de bulundular.

Bağımsız müzik üzerine çalışanların yaşadığı en büyük zorluk, tüm bu bahsettiğim sisteme entegre olmayı reddedenlerin yaşadıkları aslında. Çünkü basında ve organizasyon işlerinde kapatılmış köşeler var ve oraya sizi kimse sokmuyor.

Böyle bir ortamda iyi müzik yapmayı ve ilkeli olmayı tercih ediyorum. Samimiyetle, toplumsal yapıdan kopuk olmadan yapılan her iş, bir noktada karşılığını görecektir diye düşünüyorum.

 

Daha fazla yazı yok
2024-04-23 13:48:29