A password will be e-mailed to you.

Cumhuriyet Vakfı tarafından düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri’nde bu yıl En İyi Öykü Ödülü’nü Öteki Düşler adlı kitabıyla Yiğit Bener, En İyi Şiir Ödülü’nü ise Ölen Sevgilimin Şiir Defteri kitabıyla küçük İskender ve Efsus’a Yolculuk kitabıyla Yücel Kayıran kazandı.

Bu sene seçici kurulunu Hiket Altınkaynak, Metin Celal, Nursel Duruel, Seval Şahin ve Sezer Ateş Ayvaz’ın oluşturduğu Öykü Ödülü’nün sahibi Öteki Düşler adlı kitabıyla Yiğit Bener oldu.

Seçici Kurul gerekçesinde “Mektup, şiir, roman, makale, deneme, anı türlerini de kullanarak öykünün sınırlarını, katmanlarını genişletmesi, öykülerin öyküsünü de yazarak öykü içeriğini zenginleştirmesi nedeniyle” Öteki Düşler kitabına verdiğini açıkladı.

Seçici Kurul’unda Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost ve Turgay Fişekçi’nin yer aldığı Şiir Ödülü ise küçük İskender’in Ölen Sevgilimin Şiir Defteri ile Yücel Kayıran’ın Efsus’a Yolculuk kitapları arasında paylaştırıldı.

Ölen Sevgilimin Şiir Defteri seçici kurul tarafından küçük İskender’in şiirimize kazandırdığı dil, söyleyiş ve anlatım zenginliğinin yeni bir aşaması olarak görüldü.

2018 Yunus Nadi Ödülleri 7 Ağustos Salı Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirlecek törenle sahiplerine sunulacak.

 

İLGİLİ HABERLER

72. Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu

Necatigil Şiir Ödülü küçük İskender’in

 

Daha fazla yazı yok
2024-04-27 13:12:13