A password will be e-mailed to you.

2006 yılında kaybettiğimiz; Türkiye’yi kadın hakları, özgürlük ve eşitlik konularında  “ilk”lerle tanıştıran Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena Roman Ödülü yeni sahibini buldu. Ödülü “Dünyadan Aşağı” adlı eseriyle Gaye Boralıoğlu aldı.

Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için düzenlediği Duygu Asena “Kadının Hâlâ Adı Yok” Roman ÖdülüDoğan Hızlan başkanlığında toplanan Metin Celal, Turgay Fişekçi, Filiz Aygündüz, İhsan Yılmaz, Erkan Aktuğ ve geçen yılın kazananı yazar Oylum Yılmaz’dan oluşan kurulun kararıyla verildi.

Jüri, günümüz Türkiye’si fonunda babalar ve oğullar arasındaki ilişkileri kadın bakış açısı ekseninde derinlemesine inceleyen, Gaye Boralıoğlu’nun, Dünyadan Aşağı adlı romanını edebi yetkinliği, anlatı biçimi ve akıcı diliyle ödüle değer gördüğünü açıkladı.

Şiir Erkök Yılmaz’ın Türkiye edebiyatına uzun soluklu katkısını göz önünde bulunduran jüri, kadın dünyasını toplumsal koşullarımız çerçevesinde başarılı bir şekilde anlatan Aile İçi Muhabbet isimli kitabın yazarına da Jüri Özel Ödülü‘nü layık gördü.

Tamamı erkek jüri tepki çekti

Ödüllerin duyurulmasının ardından Barbaros Altuğ, Twitter’da tamamı erkeklerden oluşan bir jürinin Asena’nın anısına yakışmadığını söyleyip tüm kadın yazarları jüri tamamen kadınlardan oluşana dek bu ödülü almamaya çağırdı.

 

İLGİLİ HABERLER

Haftanın Kitabı: Dünyadan Aşağı

Duygu Asena Roman Ödülü Oylum Yılmaz’ın oldu

Daha fazla yazı yok
2024-04-27 17:01:53