A password will be e-mailed to you.

Tate geleneksel ödül töreni Turner’ı bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle iptal etme kararı aldı. Normalde birinciye 25 bin paund, ikinciye diğer finalistlere de 5’er bin paundun verildiği ödüller yerine bu yıl 100 bin paund 10 sanatçıya 10’ar bin paund verilerek eşit dağıtılacak.

Tate Britain direktörü Alex Farquharson, günümüz şartlarında ödül törenini ve Turner Ödülü sergisini gerçekleştirmenin imkansız hale geldiğini bu yüzden daha fazla sanatçıya destek olabilmek için bütçenin tamamının sanatçılara destek için kullanılmasına karar verdiklerini açıkladı. Ancak 2021’de Turner Ödülü’nün geri döneceğini de müjdeledi.

İngiliz ressam J.M.W. Turner’ın adını taşıyan ve 1984’te beri Britanyalı bir görsel sanatçıya verilen Turner Ödülü 2 yıldır üst üste formatının dışına çıkıyor. Geçtiğimiz yılda ödül finalistlerin ortak talebi üzerine dört sanatçı arasında paylaştırılmıştı. Yeni Basquiat lakabıyla anılan Kolombiyalı Oscar Murillo, suç sahnelerinin ve insan hakları suiistimallerini duyuran Lawrence Abu Hamdan, sınırların ötesinde fantastik dünyalar kuran Tai Shani ve kadınların yurttaşlık hakları mücadelesindeki unutulmuş rolü üzerine uzun metraj filmler yapan Helen Cammock ödül sahibi olmuştu.

 

İLGİLİ HABERLER

Turner Ödülü için adaylar belli oldu

Turner Ödülü adayları açıklandı

Daha fazla yazı yok
2024-05-03 15:36:22