A password will be e-mailed to you.

2019 yılından itibaren hazırlıkları süren ve 2020 Temmuz itibariyle başlayacak 45 günlük rezidans süreçle yeni bir aşamaya geçmeyi hedefleyen TAPA- Transformative Art Project for Activists (Aktivistler için Dönüştürücü Sanat Projesi), rezidans süreçte yer almak isteyen sanatçılara dönük açık çağrı yayınladı. Yayınladıkları açık çağrıda “Sanatımızı ve aktivizmimizi bizimle benzer motivasyonları taşıyan kişilerle güçlendirmek, alanlarımızı paylaşmak istiyoruz.” diyen proje ekibi, TAPA’nın diğer rezidans projelerden ayrılan en önemli yanının ise hak savunuculuğundan güç alan sanatçılar için tasarlanmış bir proje olmasını gösteriyor.

13 Temmuz- 26 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan rezidans proje TAPA, yaptığı çağrıyla Göç/ Mültecilik, Kadın, LGBTİ+, Sakatlık/ Beden, Türcülük/ Ekoloji başlıklarında çalışan sanatçıları yayınladığı çağrıyla başvuruya çağırdı.

45 günlük süreç boyunca sanatçıları politik, kişisel ve sanatsal yönden güçlendirecek çeşitli atölyeler düzenlenecek. Beden, yoga, kuir sanat, sakatlık, şiddetsiz iletişim, türcülük ve diğer birçok başlıkta düzenlenecek atölyelere ek olarak, sürece dahil olacak sanatçıların da atölyeler düzenlemesi hedefleniyor.

Planlanan rezidans süreç, Marmara Bölgesi’nde bir köyde, doğayla iç içe, kent karmaşasından kilometrelerce uzakta, yaşam ve üretim alanları ortak bir yerleşkede gerçekleşecek. Yerleşim yerinin etrafında yer alan mağara, şelale, orman gibi doğal alanlardan sanatçılar -doğayı ve canlıları tahrip etmemek koşuluyla- özgürce faydalanabilecek.

Sanatçıların rezidans alanına ulaşımı, süreç boyunca konaklama ve beslenme masrafları, üretim sürecindeki materyal masrafları TAPA tarafından karşılanacak. Sürecin gerçekleşeceği alanda ortak mutfak olacak. TAPA tarafından alınacak Vegan ürünler ile evde kalanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. TAPA bütçesinden yapılacak tüm beslenme harcamalar vegan ürünlere dönük olacak

Kimler başvurabilir?

Sürece kabul edilen sanatçılardan proje sonunda gerçekleşecek sergi süreci için en az 1 iş üretmesi, dilerse yetkinliği olan alanda 1 atölye düzenlemesi, diğer sanatçılarla etkileşim içinde olması, dönüşüme ve gelişmeye açık olması bekleniyor.

Projeye başvuracak sanatçıların Göç/ Mültecilik, Kadın, LGBTİ+, Sakatlık/ Beden, Türcülük/ Ekoloji temalarında üretim ve aktivizm yapıyor olması beklenmektedir. Sanatçıların aynı zamanda kolektif üretime açık, birlikte çalışma ve düşünebilmeye istekli olması da kriterler arasında. Başvuruların bireysel yapılacağı proje; resim, fotoğraf, video, heykel, yerleştirme ve performans gibi güncel sanatın tüm ifade biçimlerine açık. Bunlara ek olarak başvuracak sanatçıların Türkiye’de yaşıyor olması ve 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Kazananlar 15 Haziran günü sosyal medya üzerinden de duyurulacak.

 

İLGİLİ HABERLER

DIGILOGUE’dan yaratıcılara açık çağrı

Barışa Pencere Aç: Güncel sanat güncel savaşa karşı

Daha fazla yazı yok
2024-04-28 06:34:24