A password will be e-mailed to you.

Bu soğuk kış günlerinde, çocuğunuzla paylaşabileceğiniz en güzel anlarda, çocuklar için öyküler var. Edebiyatla küçük yaşlarda tanışmaları ve hayatlarının en ilginç keşiflerini yapmaları için yeni çıkan birkaç kitaba göz atabilirsiniz.

Dinozor Kuşları

“Miryalı Sarp Sakin’e Göre Dünya” dizisinin yeni kitabı Dinozor Kuşları’nda Sarp Sakin ve arkadaşlarının tek bir amacı var: Mars’la Dünya’nın arasında, Mirya adındaki küçük, yeşil, sakin sakin dönen gezegenlerine geri dönebilmek. Sarp Sakin de arkadaşlarıyla birlikte bu amaçla büyük bir yolculuğa hazırlanıyor. Ayşe Güren, Can Çocuk’taki ilk dizisinde, bir çocuğun gözlerinden hayata, kurallara, insanların alışkanlıklarına ve akıl erdirmesi zor davranışlarına sorgulayıcı ve muzip gözlerle bakıyor. Serinin ikinci kitabı olan Dinozor Kuşları, Gökten Yağan İkizler Aşkına adlı ilk kitabın ardından geliyor.

Burun Giysisi

Mert Tugen’in çizimleriyle renklenen M. Banu Aksoy’un yeni öyküsü, ebeveynin çocukla kurduğu sevgi, şefkat, empati ve güven temelli iletişim üzerine çok şey söylüyor. Çocuk kitapları, dergileri ve radyo programlarıyla tanınan M. Banu Aksoy’un Can Çocuk Yayınları’ndaki ilk kitabı Burun Giysisi, raflardaki yerini aldı.

Zeytine Güzelleme

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi zeytinden yola çıkan hikâyede, zeytin ve zeytin ağacının insanlık tarihi kadar eski geçmişi anlatılıyor. Mustafa Delioğlu’nun resimleriyle bütünlük kazanan Ayla Çınaroğlu‘nun kaleme aldığı kitap, zeytinin barışın sembolü olmasından kandilleri aydınlatmasına kadar tüm serüvenine değiniyor. Zeytin’e Güzelleme, hep kitap etiketiyle çıktı.

Büyükannem Cebimde

Çek yazar Iva Procházková’nın kitabı Büyükannem Cebimde, yalnızlık çeken çocukların düşlerini renklendirecek sıcacık bir dostluk öyküsü anlatıyor. Marion Goedelt’in eşsiz resimleriyle ete kemiğe bürünen “cep boyu” büyükanneyle, baş kahramanımız Elias’ın hayatı boyunca en çok istediği şey gerçek oluyor. Büyükannem Cebimde, Barış Gönülşen çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Dişler Ülkesi’ne Yolculuk

Hayykitap etiketiyle ilk baskısını bu ay yapan Dişler Ülkesi’ne Yolculuk, Kosta Sarıoğlu‘nun çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandıracak kitabı. Fakat tek amacı bu değil; çocukların, diş fırçalamanın niçin bu kadar önemli olduğunu da fark etmelerini sağlıyor. Türkiye’de Yunan edebiyatının sevilmesinde çok önemli katkıları olan, bir döneme damgasını vurmuş Kızıla Boyalı Saçlar kitabının da çevirmeni olan Sarıoğlu’nun hikayesinin çizimlerini ise Halil Ustaoğlu yaptı.

İnsan Vücudu Tiyatrosu

İnsan Vücudu Tiyatrosu, çocukların (ve yetişkinlerin) vücudumuzun işleyişini derinlemesine ve keyif alarak öğrenebilmesi için iyi bir kaynak. Bir eğitimci olan Maris Wicks’in kaleme aldığı ve çizgi roman formatında hazırlanan kitap, Domingo Yayınevi etiketiyle çıktı. Kitap, Amerikan Kütüphaneciler Derneği (ALA) tarafından yılın en iyi çocuk bilim kitapları arasında gösteriliyor.

Çocuklar İçin Şiirler

Edebiyatımızın en özgün şairlerinden seçilmiş Çocuklar İçin Şiirler, çocuklara gerçek şiirin güzelliklerini getiren, şiiri sevdiren iyi bir seçki. Antolojide, Nâzım Hikmet, Asaf Hâlet Çelebi, Cahit Sıtkı Tarancı, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyuboğlu, Orhan Veli, Oktay Rifat, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Melih Cevdet Anday, Behçet Necatigil ve Cahit Külebi “çocuklar için de bir şeyler diyebilecek şiirleri”yle bir araya geliyor. Memet Fuat, kitaptaki şiirlerin tadına varılması için, küçüklere ayrı, büyüklere ayrı uyarılarda bulunuyor.

Daha fazla yazı yok
2024-04-27 22:57:19