A password will be e-mailed to you.

Dünya Kitap dergisinin 23 yıldır verdiği “Yılın En İyileri” ödülleri bir kez daha sahiplerini buldu. Ahmet Büke’nin ON8’deki ikinci kitabı İnsan Kendine De İyi Gelir, “Yılın Telif Kitabı” ödülüne değer görüldü. 

Dünya Kitap dergisinin 23 yıldır verdiği “Yılın En İyileri” ödüllerinin çeşitli başlıklardaki 2015 kazananları açıklandı. Çağdaş edebiyatımızın öykü anlatıcısı Ahmet Büke’nin, ON8 Blog’daki “Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi” adlı köşesinde yazdığı öykülerin bir araya geldiği İnsan Kendine De İyi Gelir adlı kitabı “Yılın Telif Kitabı” ödülünü aldı. 

Doğan Hızlan, Selim İleri, Başar Başarır, Yekta Kopan, İlknur Özdemir, Dünya Kitap Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün ve Dünya Gazetesi Temsilcisi’nin yer aldığı seçici kurul, Ahmet Büke’ye bu ödülü “edebiyatçı için çok zor olan düzenli aralıklarla yazma disiplini ile internet ortamında vücuda gelmiş çalışmalarında nitelikli, güleryüzlü, bugünün dilinde konuşan, umut dolu bir dünyayı bize önerdiği; kitabında bir araya getirerek yaşam sevinci sunan öyküler bütününe dönüştürdüğü için” verdiğini açıkladı.


Daha fazla yazı yok
2024-05-02 15:13:03