A password will be e-mailed to you.

Küratörlüğünü Fırat Arapoğlu’nun yaptığı "Homo Homini Lupus ya da Yarını Unutmak" sergisi Ankara’da m1886 Art Projects’de 25 Mayıs’a dek izlenebilir.

 

Fırat Arapoğlu küratörlüğünde Antonio Cosentino, Deniz Aktaş, Eda Gecikmez, Yeni Anıt, Işıl Eğrikavuk, İnsel İnal, Murat Tosyalı, Olcay Kuş ve Pınar Öğrenci’nin çalışmalarının yer aldığı “Homo Homini Lupus ya da Yarını Unutmak” sergisi 26 Nisan tarihinde açıldı. Şiddetin/otoritenin meşrulaştırılmasının nasıl işlediğinin/yöntemlerinin/sonuçlarının görünür kılınmasını ve buna dair farkındalık yaratılmasını katkıda bulunmayı amaçlayan sergi, Ankara’da m1886 Art Projects’de 25 Mayıs tarihine kadar izlenebilecek.

Konsept metninde küratör Arapoğlu, işlerin bir araya getirilmesindeki bağlamı şu şekilde özetliyor: “İçinde bulunduğumuz dünya, korkakların birer lider, otokrat ve diktatör haline dönüşebildiği bir dünya. Korkak bir diktatörse, “nefretle” intikam almakta ve amacı şiddeti genelleştirmek. Çünkü şiddet olgusu genelleştikçe halklar sinmeye başlarlar ve zayıflarlar. Bu zayıflığın aksi kutbunda zayıflayan her bir birey, otoritenin gücüne güç katar. Cesur ve kahraman olan halksa, bu niteliklerini bir temsili kişiye aktarır ve korkak/aptal hale gelir. Demokrasi, aklın önüne geçmeye başlar. Yaşamında kendi varlığı ve amacıyla ilgili hiçbir karar almamış insanlar, sizin için ve size rağmen karar almaya başlarlar. Hayatları boyunca ne yapacakları doktrinlerle ve kutsal kitaplarla söylenmiş insanlar, otorite karşısında ne yapacağını bilemez. Kendi bilinçlenme olasılığını düşünemeyecek kadar silik bir yurttaş haline gelmiştir ya da getirilmiştir”.  



 

 

Daha fazla yazı yok
2024-04-28 10:26:45