A password will be e-mailed to you.

Kalyon Kültür, 6 – 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve devam eden 212 Photography Istanbul festivali kapsamında fotoğraf etkinlikleri düzenlemekte. Ek olarak caz ve sürdürülebilirlikle ilgili farklı bakış açılarını bir araya getiren konuşma ve atölyelerle ziyaretçilerini çevre, sanat, müzik ve teknoloji konularında düşünmeye davet ediyor.

Nişantaşı Taş Konak’ta gerçekleşecek konuşmaların yanı sıra Terrafirma / Yeryüzü isimli seçki, 212 Photography İstanbul kapsamında, Akaretler 15 no’lu binanın 2. katında 16 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. 212 Photography Istanbul programındaki konuşmalar için contact@212photographyistanbul.com; Ekim ayının diğer etkinlikleri için etkinlik@kalyonkultur.org adresinden ücretsiz izlenebilecek.

Terrafirma’da 16 Ekim’e kadar birçok çeşit etkinlik olacak

Kalyon Kültür‘de devam etmekte olan İnsan Eli Değmiş sergisinin üç sanatçısının işlerini bir araya getiren Terrafirma / Yeryüzü, 212 Photography İstanbul kapsamında, Akaretler’de ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Nişantaşı Taş Konak’ta “Fallen Water” isimli çok ekranlı yerleştirmesi ile yer alan Kevin Cooley, Akaretler’deki Yeryüzü sergisinde fotoğraf işlerinden geniş bir seçkiyle yer alıyor. Farklı coğrafyalarda gündoğumu ve batımına odaklanan serisinden seçilmiş 6 fotoğrafa ek olarak, vahşi doğada insanların varlığına işaret eden sığınakları içeren serisinden 5 fotoğrafa yer veren seçkiye, insansız ortamlarda tek bir insan yapımı objeyi izleyen 3 video eşlik ediyor. Kevin Cooley seçkisinde aynı zamanda orman yangınlarına odaklanan 3 eser yer alıyor. Bir yangın sırasında ve sonrasında çekilmiş bu fotoğraflara, Volkan Kızıltunç‘un yine orman yangınlarına odaklanan Burnt Land videosu eşlik ediyor. Evan Roth‘un Taş Konak’ta çok ekranlı bir yerleştirme şeklinde sergilenen Landscapes/Manzaralar serisinden farklı bir video ise yine Akaretler’de sergileniyor.

Kevin Cooley, Matador cave.

Terrafirma / Yeryüzü sergisi 16 Ekim’e kadar Akaretler 15 no’lu binanın ikinci katında izlenebilir.

 

13 Ekim Perşembe 19:00 – Volkan Kızıltunç, Zamana Tutunmak (Sanatçı konuşması)

Sanatçı Volkan Kızıltunç, Zar serisinde jeolojik açıdan aktif alanların (volkanik bölgeler, madenler ve mermer ocakları) dijital olarak yeniden üretmek için insansız hava araçları ve fotogrametri teknolojisi kullanarak fotoğraf ve hareketli görüntünün bu değişen topografyaları modellemek için nasıl yeni bir kartografi sunulabileceğini Kalyon Kültür ziyaretçileriyle birlikte inceliyor.

Volkan Kızıltunç.

Soğuk savaş döneminde caz

22 Ekim Cumartesi 17.00 – Alper Maral ile Soğuk Savaş Döneminde Caz (Söyleşi)

Caz Araştırmaları alanında 30’dan fazla tezin danışmanlığını ve birbirinden nitelikli birçok genç müzisyenin hocalığını üstlenmiş, müzikolog ve besteci Alper Maral savaşın topla-tüfekle değil, propagandayla daha etkili yürütülebileceği, 2. Dünya Savaşı’nın acı tecrübeleriyle fark edilişini; ardı sıra, 1945 – 1989 arasına damga vuran İki Kutuplu Dünya Düzeninde ve “Soğuk Savaş” döneminde bir taraf klasik sanatı ve Toplumcu Gerçekçiliği sahiplenirken, diğer taraf Soyut Dışavurumculuk ve caz ile “özgürlükçülük” renklerine bürünmesi üzerinden ziyaretçilerle tartışmaya hazırlanıyor. Maral, zincirleme reaksiyonların cazı görülmedik bir biçimde çeşitlendirmiş ve zenginleştirmiş halini Taş Konak’ta masaya yatırıyor.

Alper Maral.

25 Ekim Salı 19:00 – Mine Küçük ve Maya Galimidi, Antik Tohumlar ve Tohum Topları Atölyesi (Atölye)

Antik Tohumlar ve Tohum Topları Atölyesi’nde, Mine Küçük ve Maya Galimidi, geçmişten günümüze tarım, doğa ve insan etkileşimini Kalyon Kültür ziyaretçilerine anlatarak aslında zaten sürdürülebilir yaşadığımız bir yaşamdan nasıl çıktığımızı ve geçmişten neler öğrenerek doğayı en saf hali ile nasıl koruyabileceğimizi göstermeyi amaçlıyor.

Atölyede eski çağlardaki tarım bilgilerini, bugün Bill Morison’ın öncüsü olduğu yerel kültür bilgilerinden öğrendiği perma-kültür ile doğayı en saf hali ile nasıl yeşertiriz ve onarırız üzerinde duruluyor. Ayrıca Japon bir çiftçi ve çevre felsefecisi olan Matsumoto Fukuoka‘nın doğal tarım yapmak için kullandığı bir teknik olan Tohum Topları ile dünyada neler yapıldığını tartışılırken, katılımcılara evde saksılarında yetiştirebilecekleri bir tohum topu da hediye ediliyor.

Kalyon Kültür sosyal medya hesaplarından ve internet sitesi üzerinden sergi ve konser programları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşılabilecek.

Daha fazla yazı yok
2024-04-28 15:11:04