A password will be e-mailed to you.

Diyarbakır’da kapı ve pencereleri olmayan bir villada gerçekleşen “Double Ex” sergisi, tarihe mal olmuş sanat eserlerinin temel göstergelerine bağlı kalarak, farklı malzeme ve tekniklerle yeniden üretilmesi ve mekan ile oluşturduğu etkileşime odaklanıyor. Kamusal ve özel alan için farklı tekniklerle üretilen işler, farklı izleyicilere ulaşma yolları arıyor.

Küratörlüğünü Mahsum Çiçek‘in yaptığı “Double Ex” dahilinde üretilen işler iki bağımsız mekanda, kapı ve pencereleri olmayan bir villada ve A4 Sanat Mekanı‘nda sergileniyor. Kamusal alandaki villanın kapı ve pencerelerinin olmaması, geçenlerin doğrudan mekanla etkileşimi sağlayacağı gibi eserlerin kolayca duvardan sökülüp alınabilme ve hatta tahrip etme imkanı sunuyor. Sokağın sanat ile farklı bir ilişki kurması, talep, tahrip edip atma ya da alıp saklama gibi refleksler ortaya çıkarması, sokağı kontrol edilemez bir alan olması ile ilişkili. İki gün ömür biçilen kamusal alandaki sergi, sanatın her zaman bir alıcısı olacağı fikrine dayanıyor. Serginin diğer mekanı, A4 Sanat Mekanı ise neredeyse davranışın önceden belirlendiği bir kontrol alanına hitap ediyor.

Hinar Daşğın ve Zana Maran sanat tarihi içinde belki de sanatın ilk popüler yıldızları olarak tarihte yer edinen eserlerden hareketle bir seri iş üretiyor. Üretilen bu işler heykel, resim, afiş, reklam, dışardan görme ve içerden bakma gibi temaları barındıran sergi, 20 Nisan’a kadar A4 Sanat Mekanı ve Diclekent villalarında (Diclekent 250. Sok. No:39) görülebilir.

 

İLGİLİ HABERLER

Diyarbakır Halk ve Çocuk Kütüphanesi’ne Barselona’dan Ödül

Ferzan Özpetek Diyarbakır’da

Daha fazla yazı yok
2024-05-13 17:54:53