A password will be e-mailed to you.

30 Ocak tarihinde Institut français’nin İstanbul şubesi, bu yıl yine Fransa ve dünyada, eş zamanlı olarak düzenlenecek Fikirler Gecesi 2020’ye ev sahipliği yapacak. Ana teması “Hayat Bulmak” olacak etkinlik 3 ayrı bölümden oluşacak. 
Tokyo’dan Los Angeles’a, kültür merkezleri, kütüphaneler, üniversiteler ve yüksek okullar, müzeler ve sanat merkezleri, sinemalar, hastaneler, dernekler “Hayat Bulmak” temasıyla izleyicilerini bir araya getirecek.

Fikirler Gecesi 2020, 19:15’te Kadın Sanatçıların Nefesinde Hayat Bulmak söyleşisiyle başlayacak. Galerici Rabia Çapa, sanatçı Nil Yalter ve fotoğrafçı Dilan Bozyel’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin moderatörlüğünü gazeteci ve çağdaş sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez üstlenecek.

2020 yılının “Fikirler Gecesi” etkinliğinde “Sanatın sağlayabildiği bu güç, açık bir gerçeklik veya temel, hatta zorunlu bir gereksinim midir ? Ona nasıl can vermeli, onu nasıl yaşamalı ve başkalarına yaşatmalı?” gibi sorularla üç kadın, kendi şüphelerini, gerçekliklerini, inançlarını ve aynı zamanda yaratıcı yaşamlarını paylaşacaklar.

Söyleşi sonrası, konuşmacılardan fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel, 9 Şubat’a kadar Institut français’de yer alan “Paris-Beyrut: Mutluluk Hattı” sergisini davetliler ile beraber yorumlayacak. Yaşayacağı şehri, yaşamak istediği şehirleri fotoğraflayarak bulmaya çalışan fotoğrafçı Dilan Bozyel,  yaşadığında mutlu olacağına inandığı iki şehirde, Paris ve Beyrut’ta çektiği fotoğrafları paylaştığı sergisini 21:00’den itibaren gezdirecek.

Etkinliğin son bölümünde, 22:00’den itibaren “Onun Filmi” gösterilecek, sonrasında da eş-yönetmen Merve Bozcu ile söyleşi gerçekleşecek. Sinema alanında akademisyenliği seçmiş iki genç, Su Baloğlu ve  Merve Bozcu üniversitenin korunaklı ortamından sete geçtikleri, Onun Filmi’ni anlatacaklar.

 

İLGİLİ HABERLER

Fransız Kültür Merkezi’ni bu yıl kadınlar canlandırıyor!

HAFTANIN ANİMASYONU: DILILI A PARIS ve CANLANDIRANLAR FESTİVALİ

Daha fazla yazı yok
2024-05-10 02:54:50