A password will be e-mailed to you.

Yann Tiersen’in 2019’da yayınlanan Portrait albümünü takip eden Kerber, 27 Ağustos’ta tüm dijital platformlarda yerini aldı. 7 parçadan oluşan albüm, ismini, Tiersen’in yaşamakta olduğu adadaki küçük bir kasaba bulunan bir şapelden alıyor.

Kerber, Kelt Denizi’ndeki Brittany’nin batı kıyısından 30 kilometre açıkta bulunan, Yann Tiersen’in yaşadığı Ushant adasında inşa ettiği The Eskal stüdyosunda oluşturuldu ve kaydedildi.

Yaşadığı adayla ilgili Tiersen The Talks‘a şöyle konuşmuştu:

“Yaşadığım ada Ushant, sadece sekiz kilometreye dört kilometre ama bilirsiniz, bir süre sonra gerçekten küçük şeyler görmeye başlıyorsunuz. Bu sekiz kilometrede gerçekten çok uzağa seyahat edebilirsiniz. Her gün yeni şeyler keşfediyorum, bu bir genişleme gibi. Küçük bir bölge ya da küçük bir yer olması fark etmez; sonsuz olabilir. Evinizi bildiğiniz zaman, gerçekten seyahat edebileceğinizi düşünüyorum. Ve yerinizi başka yerde yaşayan insanlarla paylaşabilirsiniz; bunun hakkında konuşabilirsin.”

Kerber kapak tasarım

Tiersen Infinity albümünü İzlanda, Cornwall, Devon ve Faroe Adaları’nda kaydetmiş ancak en çok evde kayıt yapmayı sevdiğini belirtmişti:

“Albümlerimin çoğuna başka bir yerde başlıyorum: İzlanda’daki sonuncusuna, Filipinler’de bazı kayıtlar yapmadan öncekine… Daha çok baskıdan kaçınmak için. Ama evde kayıt yapmayı seviyorum. Neredeyse tüm albümlerimi 15 yıldır yaşadığım bu adada yaptım. Brittany’yi gerçekten seviyorum. Dünyadaki en sevdiğim yer.

Solo piyano temasının elektronikle harmanlandığı, elektronik ezgilerin akustik elementlerle bir araya geldiği Kerber, piyano bazlı bir elektronik albüm.

Tiersen yeni albümünü şöyle açıklıyor:

“İlk başta bunun piyanodan ibaret olduğu fikrine kapılabilirsiniz ama aslında öyle değil. Başlarken piyano parçalarıyla çalıştım fakat asıl özü piyano değil. Bağlam en önemli olan şey – piyano, elektronikle çalışabilmek için bir şeyler yaratmanın özü.”

Haziran ayında çıkan ve albümden yayınlanan Ker Yegu adlı parçanın video klibi yönetmen  Murat Gökmen imzası taşıyor.

Daha fazla yazı yok
2024-04-30 04:05:35