A password will be e-mailed to you.

Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilimkurgu ve distopya yönetmeni Serpil Altın’ın filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”, ABD’de gerçekleşen 19. Phoenix Uluslararası Korku ve Bilim Kurgu Film Festivali’nde “En İyi Bilim Kurgu Film” ödülünü kazandı.

ABD’nin Phoenix şehrinde düzenlenen 19. Uluslararası Korku & Bilim Kurgu Film Festivali’nde Serpil Altın‘ın filmi Bir Zamanlar Gelecek: 2121, “En İyi Bilim Kurgu Film” ödülünün sahibi oldu. Festivalin bilim kurgu program direktörü ve aynı zamanda Star Wars kitabının yazarı Michael Stackpole, Altın’ın filmi için, “Harika bir film! Üstelik Türkiye’den geliyor. Muhteşem görselleri ve harika oyuncu performanslarını izlerken gözlerinizi perdeden alamayacaksınız” yorumunu yaptı.

İlk sürdürülebilir film girişimi

Yeşil Film prodüksiyon ilkelerine sadık kalmaya gayret eden ve Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film girişimi olan “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filminin konusunu iklim krizi ve kıtlık oluşturuyor. Bir distopyada geçen ve “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında yaşlı neslin yok edilmesinin zorunlu olduğu filmde, sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bir bebek haberiyle değişiyor.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121

Filme dair görüşünü bildiren Altın, salgın sırasında dünyanın durumunu ve insanlığın doğayı nasıl yok ettiğini düşünmek için birçok fırsatı olduğunu belirtti. Bu durumun kendisini endişelendirdiğinden bahseden Altın, “Çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir dünya olup olmayacağından bile şüphe etmeye başladım ve kendime Bu durum devam ederse 100 yıl sonra neler olacak? diye sordum. Kuşak araştırmalarım sırasında, dünya nüfusunun kademeli olarak yaşlanması ve aşırı nüfus bana bu hikayenin bel kemiği için de güzel bir fikir verdi: Gelecekte anne adayı bir kadın kıtlık sebebiyle bir seçim yapmak zorunda bırakılsa, annesinden mi, bebeğinden mi vazgeçebilir?” ifadelerini kullandı.

Serpil Altın‘ın yazıp yönettiği filmin yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur, oyunculuğunu Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç, sanat yönetmenliğini Özüdoğru Cici, görüntü yönetmenliğini ise Kaan Çalışkan üstlendi.

Phoenix Film Festivali

Dünyadan korku ve bilim kurgu türünde filmlerin yer aldığı ve yarıştığı 19. Phoenix Uluslararası Korku ve Bilim Kurgu Film Festivali’nde 20 bin katılımcı, 250 film gösterimi, film yapım seminerleri, parti ve öğrenci atölyeleriyle on bir gün boyunca film kutlamaları gerçekleşiyor. Festival, MovieMaker Dergisi tarafından 2013’te Dünyanın En Havalı 25 Film Festivali’nden biri ve “Dünyanın en sinemacı dostu film festivali” seçildi.

 

Daha fazla yazı yok
2024-05-02 14:12:41